Bana Hikaye Anlat-ma
Recep Seyhan
Öykü ile hikâye aynı şey midir? Psikanaliz, yapıçözümleme (dekonstrüksiyon), imge-metafor nedir? Kurmacanın kaynağı nedir? Kurmaca metin yazarları hakikati neden gizleme gereği duyarlar? Kurmaca metinlerde belirsizlikler ve boşluklar neyi amaçlıyor? Varoluş ile Yabancılaşma arasında bir ilişki var mı? Kendine yabancılaşma bir problem midir? Anlatısal yabancılaşma nedir? Postmodernizmin verilerinden nasıl yararlanılmalıdır? Deneysel edebiyat ne demektir?
Hikâyeci Recep Seyhan, ontolojinin ve psikanalizin; yer yer fenomenolojinin hermenötik verilerinden de yararlanarak yaptığı metin tahlillerinde bu soruların cevaplarını arıyor. Kitap, yazarın hikâye kitaplarındaki öykü poetikasını yansıttığı kadar; yabancılaşmaya ilişkin Oyuncak Krizi, ‘boşluk’a değgin Salon Kuramı, metafora dair Kadir Gecesi gibi özgün, kuramsal önerilerini de tartışmaya açıyor.
Yazar sayfası için tıklayınız…Yayınevi Sayfası için tıklayınız…
Recep Seyhan Eserleri

Zongo’nun değirmeni
Hikâyelerinde, geleneksel olanla modern anlatının imkânlarını ustalıkla harmanlayan Recep Seyhan, Anadolu’daki zengin birikime yönelik kazı çalışmalarına devam ediyor.…
Devamı…
Ebucehil Karpuzu
İnsana itimat telkin eden, al benizli, güzel yüzlü genç adamlardan bir hain nasıl devşirilir? İhanet bu kez coğrafyanın muhayyel bir noktasında ortaya çıkıyor…
Devamı…Çiçekler Kesmişti Selamı
“Hayatın her bir karesi bir hikâyedir” düşüncesini benimseyen Recep Seyhan’ın bu kitaptaki hikâyeleri yıllar önce Mavera’da yayımlanmıştı…
Devamı…
Azazil’in Kapısında
Okurların yıllar önce Mavera’dan tanıdığı Recep Seyhan, üçüncü kitabıyla hakiki olanla kurmaca olanın; var olanla hep bir yerlere giden arasındaki elle tutulamayanın paradoksal ilişkilerine imgesel, felsefî…
Devamı…Metal Çubukların Dansı
Destansı ve çoklu anlatımı ile hikâyede kendisine farklı bir yer edinen Recep Seyhan, bu kitaptaki öykülerde bireyin evrensel tarihinden kesitler sunuyor; okuyucu…
Devamı…Bana Hikaye Anlat-ma
Öykü ile hikâye aynı şey midir? Psikanaliz, yapıçözümleme (dekonstrüksiyon), imge-metafor nedir? Kurmacanın kaynağı nedir? Kurmaca metin yazarları hakikati neden gizleme gereği duyarlar?…
Devamı…Çöp Kovasındaki Resimler
Hikâyeci Recep Seyhan; medeniyet, şehircilik, eğitim gibi üç önemli gösterge etrafında bir dönem görev yaptığı Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde;…
Devamı…
Hatem Tayî Hikâyeleri
Sadece ünlü cömertlerden değil; Tay kabilesinin reisi, Basra padişahı; üst kurmaca yönteminin ilk ustası, iyi bir hikâye anlatıcısı, seyyah, adil, halkiyat bilgini, şair…
Devamı…
Kelîle ve Dimne
Kelîle ve Dimne, antik çağlardan günümüze uzanan tarihinde dünya çocuklarına miras bırakılan evrensel bir kaynaktır. Prof. Dr. Nimet Yıldırım’ın Farsça aslından tercüme ettiği eser…
Devamı…